Vi, Kristine Storli Henningsen og Marit Reiersgård, møttes på forlagsfest i 2012. Da hadde Marit gitt ut barnebok på Cappelen Damm og Kristine gitt ut bokserie på Vigmostad & Bjørke (den gang Schibsted). Vi bodde på omtrent samme sted – Lier og Drammen – og ga ut vår første voksenroman på samme tid. Da er det lett å kjenne på konkurranseinstinktet (særlig når man er like misunnelige, begge to, men det visste vi heldigvis ikke da!).

Første forlagsfest på Gyldendal: Kjente hverandre nesten ikke – og klare for å ta over verden sammen

Så tenkte vi: Sammen er vi sterkere. Hvorfor ikke alliere oss, og gå for verdenssuksess sammen? Marit ville bli den nye Unni Lindell («Linnis») og Kristine den nye Anne B. Ragde («Ragge»). Når de to hadde klart å hjelpe hverandre mot bestselgersuksess, hvorfor skulle ikke vi? Kampen om tronen hadde startet.

Kampen om tronen er i gang – og vennskapelig kniving (selvsagt kan vi velte tårnet i Pisa!)

Kampen er pågående. Nå har vi gitt ut bøker i (nesten) alle sjangre på Norges største forlag, men ennå uteblir både bestselgersuksess og verdensherredømme. Så hva gjør vi? Vi starter en podtube – «Linnis og Ragge – sultne på suksess» – der vi utforsker temaet. Hva er egentlig suksess? Hvordan oppnår man suksess? Hvorfor er det fremdeles (mange!) flere mannlige krimforfattere enn kvinner? Og hva skal til for å markedsføre seg smart i dagens samfunn – og få forlaget til å spytte i de store markedsføringskronene?

I denne trappen møttes vi i 2012, da vi debuterte som romanforfattere

Alt dette utforsker vi i podtuben – sammen med deg! Vi er forbannet og frustrerte, men aller mest ambisiøse og fulle av guts. 

Det er alltid tid for en roadtrip – her på (farlige og kule) The Panamerican Highway

Ragge har det med å bosette seg rundt i verden, med familien på slep, og det betyr at Linnis må komme etter. Det er ikke Linnis lei seg for – hun elsker å reise og sliter ut alle rundt seg på tur (inkludert Ragge, som må ha siesta hver dag, og elsker å slappe av mellom slagene). Man skal ikke sove bort livet, er slagordet til Linnis, mens Ragge sier: Soving er livet. De kan være uenige, de to, men noen ting er de helt enige om: Verdensherredømme er rett rundt hjørnet, gult er verdens beste farge og det er lov å være misunnelig.

Aloha – i Fredrikstad!

Vindrikking i Priego de Cordoba, Spania

Gangsterfestival i Porto Belo (den skumle delen av Panama) – vi er mye reddere enn vi ser ut som

Historien vår fortsetter – sammen med deg! Følg oss på podtuben her: Podcast Youtube